Jeśli nadal zawijasz kawałki mięsa w mące i bułce tartej – wypróbuj ten sposób. Już nie zrobisz inaczej!

Piersi z kurczaka według tego przepisu będą jednymi z Twoich ulubionych dań. Sekret smaku kryje się w tym fantastycznym sosie!

Potrzebujesz:

  • 3 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1,5 łyżki sosu Worcestershire
  • 4 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • sól, przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Najpierw przekrój pierś kurczaka na pół, aby uzyskać cienkie plastry.

Posyp je solą i pieprz z jednej i drugiej stronyNastępnie obtocz plastry mięsa w mące, na patelnię dodaj oliwę, rozgrzej i smaż mięso z obu stron na złoty kolor. Kiedy mięso jest usmażone, dodaj do niego masło i pozwól mu się stopić.

Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, sos Worcestershire, miód i delikatnie wymieszaj.

Podczas przygotowywania polewaj sosem mięso, aż sos zgęstnieje i nabierze złocistego koloru.

Na koniec posyp pietruszką i możesz podawać z ulubionym dodatkami.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!