Jeśli nadal zawijasz kawałki mięsa w mące i bułce tartej – wypróbuj ten sposób. Już nie zrobisz inaczej!
Piersi z kurczaka według tego przepisu będą jednymi z Twoich ulubionych dań. Sekret smaku kryje się w tym fantastycznym sosie!
Potrzebujesz:
- 3 piersi z kurczaka
- 2 łyżki masła
- 1,5 łyżeczki miodu
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1,5 łyżki sosu Worcestershire
- 4 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- sól, przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Najpierw przekrój pierś kurczaka na pół, aby uzyskać cienkie plastry.
Posyp je solą i pieprz z jednej i drugiej strony. Następnie obtocz plastry mięsa w mące, na patelnię dodaj oliwę, rozgrzej i smaż mięso z obu stron na złoty kolor. Kiedy mięso jest usmażone, dodaj do niego masło i pozwól mu się stopić.
Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, sos Worcestershire, miód i delikatnie wymieszaj.
Podczas przygotowywania polewaj sosem mięso, aż sos zgęstnieje i nabierze złocistego koloru.
Na koniec posyp pietruszką i możesz podawać z ulubionym dodatkami.
Smacznego!