Ponadto filet z kurczaka jest jednym z najczęściej wybieranych mięs. Można z niego przygotować wiele łatwych i niedrogich potraw, które są bardzo smaczne. Jego sława jest znana głównie z delikatności i miękkości. Po przyrządzeniu dosłownie rozpływa się w ustach.
Dokładnie umyj filet z kurczaka, pokrój go na mniejsze kawałki. Osusz papierowym ręcznikiem.
Następnie przygotuj mieszaninę, aby zalać nią mięso. Potrzebne są posiekane zioła i czosnek, sok z cytryny oraz woda. Wszystko ze sobą wymieszaj i polej tym mięso.
Następnie przykryj go folią spożywczą i trzymaj przez 120 minut w lodówce. W między czasie podsmaż małe kawałki cebuli na maśle i dodaj ją do roztrzepanych jajek.
Dopraw mieszaninę przyprawami. Po minionym czasie, wyciągnij mięso i obtocz je w powstałej miksturze. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem z dwóch stron, aż do powstania złocistego koloru.