W kilka minut przygotuj ten pyszny owocowy torcik. Lepiej zrób dwie foremki bo smakuje przepysznie.

Oto przepis na wyjątkowy, pyszny deser z owoców i budyniu karmelowego.

Jego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie.

Składniki:

  • opakowanie ulubionych ciasteczek
  • budyń karmelowy w proszku – 2 torebki
  • mleko – 1 l
  • banan – 1 szt.
  • jabłko – 1 szt.
  • kiwi – 2 szt.
  • truskawki – 8 szt.
  • migdały w płatkach – 200 g
  • sok z cytryny do skropienia owoców
  • karmel do polania deseru

Przygotowanie:

Owoce umyj. Obierz te, które mają skórkę. Wszystkie drobno pokrój i skrop sokiem z cytryny, aby nie ciemniały.

Z litra mleka odlej 1 szklankę i starannie rozmieszaj w niej proszek budyniowy tak, aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozmieszany budyń i gotuj, cały czas mieszając, do zgęstnienia (ok. 2 minuty).

Kawałki owoców wsyp do formy na babkę. Na wierzchu ułóż połamane ciasteczka. Polej całość przestudzonym budyniem. Przykryj formę folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę lub dwie, aż budyń się zestali.

Wyjmij tort z formy, polej go karmelem i posyp płatkami migdałów podprażonymi na suchej patelni.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!