Sałatka z kiszonej kapusty z jabłkami i natką pietruszki – Niezwykle smaczne
646
Sałatka z kiszonej kapusty z jabłkami i pietruszką – procedura przygotowania
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do mięsa, koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z kiszonej kapusty. Przygotujesz go w 10 minut i możesz cieszyć się nim nie tylko jako dodatek do dania głównego, ale także po prostu z ulubionym ciastem.
Składniki
kapusta kiszona – 400 g
czerwona cebula – 1 szt
zielona papryka – ½ szt
jabłka – 1 szt
pietruszka – 1 pęczek
miód – 2 łyżki
olej – 3 łyżki
czarny pieprz – do smaku
Przygotowanie
Umyj i pokrój zieloną paprykę po usunięciu nasion. Następnie umyj i obierz jabłko, z którego usunięto rdzeń, a następnie pokrój jabłko w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Posiekaj także natkę pietruszki. Zmieszaj oliwę i pieprz z miodem. Do drugiej miski włóż kapustę kiszoną, wszystkie posiekane składniki i zalej całość miodową mieszanką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do połączenia smaków.
Wskazówka: Sałatkę z kiszonej kapusty możesz podać od razu, ale świetnie smakuje również schłodzona. W takim przypadku przed podaniem włóż go do lodówki na co najmniej 30 minut.