Pyszna sałatka z pieczarkami. Prosta i szybka w wykonaniu. Moment i gotowa.
11
Przepis na tą sałatkę jest od wielu lat w naszej rodzinie. To idealna przekąska na rodzinne imprezy, spotkania z przyjaciółmi i świąteczny stół. Jej smak kochają wszyscy, a ja uwielbiam ją również za prostotę i szybkość wykonania!
Składniki
Filet z kurczaka – 300 g
Pieczarki – 300 g
Marchewki – 2 sztuki
Cebula – 3 sztuki
Twardy ser – 250 g
Jajko – 5 sztuk
Majonez – 150 g
Olej słonecznikowy- 3 łyżki
Marynowane ogórki – 3 sztuki
Przygotowanie
Ugotuj piersi z kurczaka i ostudź.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, posiekaj cebulę, podsmaż osobno na oleju roślinnym i włóż do głębokiej miski.
Pokrój grzyby na plasterki, podsmaż na patelni, aż płyn odparuje, połącz z warzywami.
Kurczaka, ogórki i jajka ugotowane na twardo pokrój w kostkę, zetrzyj ser, połącz z resztą składników, posól, dopraw majonezem.
Pozostaw gotową sałatkę w lodówce na kilka godzin. Smacznego!