Skórka z cytryny na bóle stawów – nie sądziłam że to takie skuteczne, dopóki nie spróbowałam

Cytryna od zawsze kojarzy się z dużą ilością witamin m.in. A,C,B1,B6, kwas foliowy, potas, magnez, fosfor, wapń.

Tak bogaty skład cytryny pomaga naszemu organizmowi zwalczać różnego rodzaju choroby w tym cukrzycę. Jeśli będziemy ją spożywać systematycznie to wzmocni tą naszą odporność oraz będzie mieć to dobry wpływ na trawienie, wątrobę oraz nasze jelita.

Jeśli mamy problemy ze stawami to idealnym rozwiązaniem, a także bardzo prostym jest skórka z cytryny. Oto dwa sposoby jak ją stosować:

Sposób pierwszy

Do słoika włóż obrane dwie cytryny. Niewielką ilość oliwy z oliwek wlej do słoika i zamknij go szczelnie. Wstaw słoik do lodówki na około 2 tygodnie.

Po takim okresie kompozycja jest gotowa do użycia. Owiń obolałe miejsce gazą nasączoną w preparacie, owiń bandażem i pozostaw na całą noc.

Sposób drugi

Zetrzyj żółtą część skórki cytryny i przyłóż ją bezpośrednio na obolałe miejsce. Dokładnie tak jak w poprzednim sposobie owiń bandażem i pozostaw na kilka godzin lub całą noc.

error: Treść zabezpieczona !!