Nadzienie:
Dodatkowo:
Masło rozpuść w gorącym mleku. W osobnej misce wymieszaj pokruszone drożdże, żółtka, cukier, dodaj mleko z roztopionym masłem. Dokładnie wymieszaj.
Stopniowo dodawaj mąkę i sól.
Wyrób ciasto, przykryj i odstaw na dziesięć minut. W międzyczasie przygotuj nadzienie: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie wymieszaj z orzechami włoskimi.
Ciasto podziel na 3, rozwałkuj każdą część. Nałóż nadzienie i zwiń w rulon.
Każdą rolkę pokrój w paski i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około 25-30 minut. W między czasie przygotuj polewę. Rozpuść cukier w wodzie, dodaj plasterki cytryny i gotuj przez 3-4 minuty. Polej powstałym lukrem gorące ślimaczki.