Oryginalny przepis na pyszną przekąskę z kapusty – robię na każde przyjęcie i każdy zachwycony smakiem

Kapusta kojarzy nam się głównie jako składnik wielu surówek czy sałatek. Jednak jest też mniej popularny przepis. Czy warto go zrobić? Każdy oceni sam…

Składniki

  • 1 kg kapusty
  • 50 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Kapustę kroimy na grubsze plasterki. Nie usuwamy jednak głąba, który trzyma nam liście. Tak pokrojoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, po czym odcedzamy. Jajka roztrzepujemy w miseczce i doprawiamy je solą i pieprzem.

W drugiej miseczce umieszczamy bułkę tartą. Kapustę zamaczamy dokładnie w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej, na koniec znowu w jajku. Tak przygotowaną kapustę smażymy na rozgrzanym oleju. I tyle!

Jak widać, naprawdę niewiele potrzeba, żeby zrobić szybką przekąskę. Tak przyrządzona kapusta jest idealna dla tych, którzy uwielbiają eksperymentować i próbować nowych rzeczy, jak i dla tych, którzy szukają oryginalnego przepisu na imprezę. Oby się sprawdziło!

error: Treść zabezpieczona !!