Nie mogę przestać go jeść – makaron z mięsem mielonym w zupełnie innym wykonaniu i to zaledwie w pół godziny.

Czy makaron z mięsem mielonym zawsze należy podawać w ten sam sposób?

Niekoniecznie. Spaghetti w tradycyjnej formie jest pyszne, ale może by tak dla odmiany… nadziać mięso makaronem? W poniższym przepisie zobaczysz jak to zrobić.

Przygotuj:

  • mięso mielone – 500g
  • makaron spaghetti ok.30g
  • olej
  • ser żółty – ok.100g
  • cebulę
  • czerwoną paprykę
  • czosnek – dwa ząbki
  • zioła – natkę pietruszki i rozmaryn
  • przyprawy – czarny pieprz, i sól.

Do tej potrawy potrzebny będzie również sos pomidorowy. By go przyrządzić, przygotuj:

  • koncentrat pomidorowy – dwie łyżki
  • wodę – 250 ml
  • czarny pieprz i sól.

Wykonanie:

error: Treść zabezpieczona !!