Szybka zupa z grzybami serem i – obłędny smak. Każdy kto jej smakuje, prosi o dokładkę

Szybka zupa z serem i grzybami

Aby przygotować zupę należy w pierwszej kolejności przygotować następujące składniki:

  • około 7 lub 8 sztuk pieczarek,
  • 250 g śmietankowego serka topionego,
  • trzy lub cztery średniej wielkości ziemniaki,
  • jedną całą marchewkę,
  • jedna cała cebulę,
  • olej.

Przygotowanie:

Na początku należy obrać i drobno pokroić cebulę. Pokrojoną cebulkę należy podsmażyć na patelni. W tym celu na patelnie wlej niewielka ilość oleju roślinnego, rozgrzej i wsyp cebulkę.

Zawartość patelni co jakoś czas zamieszaj. Następnie do cebuli należy dodać oczyszczone oraz startą na tarce marchewkę. Gdy te składniki znajdą się na patelni całość dokładnie wymieszaj.

Całość podsmaż, a na koniec dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i znów wszystko podsmaż. Dzięki temu zupa nie będzie musiała się długo gotować gdyż warzywa szybciej staną się miękkie.

Następnie przygotuj garnek na zupę i wsyp do niego zawartość patelni. Następnie warzywa w garnku zalej wodą lub najlepiej wodą z bulionem. Garnek ustaw na średnim gazie.

Gdy płyn się zagotuje dopraw zupę solą oraz pieprzem i gotuj około 10 minut. Na koniec do garnka z zupą dodaj topiony ser i wymieszaj. Całość pozostaw na małym ogniu aż cały ser się rozpuści.

Po rozpuszczeniu sera zupy nie trzeba już zagotowywać jest gotowa do jedzenia.

error: Treść zabezpieczona !!