Metoda mojej babci pomogła mi pozbyć się nocnego kaszlu. Było to możliwe bez stosowania drogich leków.
Jest to niezawodny i skuteczny sposób na pozbycie się męczącego kaszlu. Możesz opóźnić potrzebę stosowania leków na receptę, stosując się do przepisu mojej babci.
Jesienią i zimą często dopadają nas przeziębienia i kaszel. Przepis mojej babci na lekarstwo, czyli Szklanka mleka z cebulą wielokrotnie uchronił mnie przed koniecznością stosowania leków, zwłaszcza gdy był stosowany przy pierwszych objawach przeziębienia.
Ta prosta technika była najlepszą, jaką znalazłam, gdy czułam się gorzej. Choroba nie pogłębiła się, a ja nie musiałam iść do apteki po kolejne środki. Pierwsze objawy przeziębienia (tj. Kaszel rozwinął się wieczorem. Nie byłam w stanie zażyć leków i musiałam czekać do następnego ranka, żeby to opanować.
Moja babcia była dla mnie jeszcze bardziej miła za podzielenie się tym środkiem. Kaszel szybko ustąpił, a choroba zniknęła następnego dnia rano. Ten przepis jest świetny, jeśli znajdziesz się w takiej samej sytuacji. Ten przepis ma na celu wyeliminowanie nadmiaru śluzu i podrażnienia z gardła. Masz najlepszą szansę na uniknięcie zachorowania działając szybko, gdy poczujesz objawy.
Ten przepis ma wiele dobrych stron
Ta mikstura jest tak potężna ze względu na jej zawartość odżywczą, która obejmuje cebulę i mleko. Od wieków cebula była wykorzystywana w medycynie naturalnej do leczenia wszystkich objawów wirusa i zwiększania odporności.
Nasze babcie stosowały mleko, aby złagodzić kaszel i złagodzić podrażnienia przy przeziębieniach. Gorąca herbata z mleka z cebulą rozluźnia oskrzela, zapobiega zmęczeniu i zmniejsza stany zapalne.
Do napoju można dodać miód lub masło, które są bogate w witaminy i minerały. Masło tworzy na błonie śluzowej gardła ochronną warstwę smarującą, która chroni ją przed podrażnieniami. Napój można przygotować na wiele sposobów. Każdy z nich ma inne zastosowanie, w zależności od objawów. Najważniejsze, aby pić go zaraz po rozpoczęciu choroby.
Na suchy kaszel – mleko z cebulą
Składniki:
- 1 litr mleka
- 2 łyżki miodu
- 1 cebula
- Dodaj szczyptę sody
- 2 łyżki masła
Jak przygotować:
Podziel cebulę na cztery równe części. Ugotuj cebulę we wrzącej wodzie, dodaj masło i sodę. Gotuj przez 5 minut. Pozwól mleku delikatnie ostygnąć przed dodaniem miodu. Ta ciepła mieszanka może być spożywana w małych ilościach przez cały dzień.
Na męczące ataki kaszlu, mleko i cebula
Składniki:
- 250 ml mleka
- Szczypta szałwii
- 1 duża cebula
Sposób przygotowania:
Cebulę należy gotować w mleku i szałwii, aż do całkowitego rozpadu. Zmiksować mieszankę w blenderze. Bierz małe łyki mikstury w ciągu dnia. Pół filiżanki mikstury można przyjąć przed pójściem spać, jeśli nocny kaszel jest silny.
Środek na przeziębienie
Składniki:
- 1 litr mleka
- 1 główka czosnku
- 10 małych cebul
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Obierz czosnek i posiekaj cebulę. Wymieszaj składniki w mleku. Gotować cebulę do momentu, aż zmięknie. Odcedzić mleko, a po ostudzeniu dodać miód. Przyjmować 2 łyżki stołowe mleka 3-4 razy dziennie.