Jajka ubijamy z cukrem. Następnie powoli wlewamy mleko oraz olej.
Wciąż mieszając, dodajemy kakao, proszek do pieczenia i przesianą przez sito mąkę. Całość mieszamy, aż osiągnie jednolitą konsystencję.
Wylewamy przygotowane ciasto na natłuszczoną, wcześniej przygotowaną brytfannę. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Do garnka wlewamy mleko i olej, a następnie dodajemy cukier oraz mąkę kukurydzianą. Całość mieszamy i dodajemy kakao. Gotujemy.
Na koniec wrzucamy do przygotowanej polewy kawałki czekolady i gotujemy przez kolejne dwie minuty, ciągle mieszając. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmujemy polewę z gazu.
Upieczone ciasto kroimy w równomierną kostkę i nakłuwamy za pomocą wykałaczek.
Następnie polewamy je czekoladową polewą i odstawiamy do zastygnięcia.