Ten przepis na ciasto egipskie to sprawdzony i prawdziwy faworyt. Koniecznie zapisz.
6 622
Przed przykryciem odstawić do całkowitego ostygnięcia. Zmiksować masło, aż będzie puszyste. Powoli dodawać do masła ostudzoną mieszankę budyniową. Mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Ugotuj cukier w rondelku. Rozsyp cukier na papier pergaminowy. Przykryj go kolejną warstwą i pozostaw do stwardnienia. Następnie rozdrobnij cukier za pomocą wałka. Dodaj karmelizowany cukier, resztę posiekanych orzechów i ubitą na sztywno śmietanę.
Rozłóż karmel, śmietanę i orzechy na wierzchu pierwszego ciasta. Kontynuuj tę czynność, aż na wierzchu znajdzie się karmel i orzechy.
Tort egipski to doskonały wybór na święta, urodziny i inne spotkania rodzinne. Każdy gość będzie zachwycony wyjątkowym smakiem tego tortu!