Ciasto jest łatwe i przyjemne do pracy, a gotowe roladki są wręcz obłędne. Z początku robiłam ciastka głównie z dodatkiem cukru, jednak po wielu testach i eksperymentach przedstawiam sekretny składnik – wiórki kokosowe! Zapewniam, że pokochasz je tak samo jak ja.
Do miski wrzuć twaróg, sól i pokrojone miękkie masło. Składniki rozgnieć widelcem do uzyskania gładkiej masy.
Następnie dodaj połowę przesianej mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Teraz dodawaj stopniowo pozostałą mąkę i zagnieć zwarte ciasto. Możesz dodać więcej lub mniej mąki, w zależności od uzyskanej konsystencji,
Gotowe ciasto rozdziel na 2 części, rozwałkuj każdą na około 2-3mm grubości, odetnij postrzępione końce.
Każdy kawałek ciasta posyp cukrem i wiórkami kokosowymi, następnie zwiń ciasto w ciasną roladę.
Pokrój gotowe rolady na 5cm kawałki. Piecz je na blaszce wyłożonej papierem przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.