Najprostsze ciasto czekoladowe z twarogiem: Prawie bez robotów masz deser jak z cukierni!
19 702
W dużej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem, śmietaną i olejem.
Następnie wymieszaj suchą mieszankę z masą jajeczną. Ubij do uzyskania gładkości. Przykryj formę papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 12-15 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź gotowość ciasta drewnianym patyczkiem.
Jeśli ciasto jest dobrze upieczone, wyciągnij je z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Odwróć i ostrożnie zdejmij papier do pieczenia. Wyrównaj boki nożem i pokrój ciasto na 4 równe części. Każdą część posmaruj syropem, który przygotujesz w następujący sposób: Wymieszaj 50 g cukru w 100 ml wody i zagotuj.