Najprostsze ciasto czekoladowe z twarogiem: Prawie bez robotów masz deser jak z cukierni!
19 704
Gotuj przez około 2 minuty i odstaw do ostygnięcia. Dodaj 2 łyżki koniaku. Teraz przygotuj krem. Wymieszaj śmietanę, twarożek, kakao i mleko skondensowane.
Teraz pora złożyć ciasto w całość. Ułóż pierwszą część ciasta na mniejszej blasze i rozprowadź na nim 1/3 kremu.
Następnie nałóż drugą część ciasta, lekko dociśnij i ponownie rozprowadzić 1/3 kremu. Kontynuuj, aż wykorzystasz składniki. Następnie włóż ciasto do lodówki. Przygotuj polewę. Masło wymieszaj z mlekiem i doprowadź do wrzenia. Dodaj połamaną czekoladę do gorącej mieszanki i mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Polej nią równomiernie deser i pozwól stwardnieć polewie. Pokrój i podawaj. Życzę smacznego!