Z tego przepisu powstanie wyjątkowa i pyszna wątróbka, która zachwyci wszystkich w Twoim domu.

Ten przepis na wątróbkę jest po prostu najlepszy! Wszystko jest w cebuli, która nadaje jej miękkości!

Ten przepis jest dla Ciebie, jeśli kiedykolwiek zmagałeś się z przygotowaniem wątróbki. Zawsze smakuje gorzko i twardo. Chociaż może nie wydawać się trudna do przygotowania, jeden składnik może zrobić całą różnicę.

Składniki

  • 600 g wątróbki
  • cebula „3 kawałki”
  • czosnek „3 ząbki”
  • liście laurowe „2 sztuki”
  • Sól, pieprz mielony i ziele angielskie
  • Olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania.

Dobrze opłucz wątróbkę. Pozwól wątróbce całkowicie wyschnąć, a następnie usuń wszelkie błony. Pokroić cebulę w krążki lub półksiężyce.

Na dużej patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę. Gotować, aż cebula lekko zmięknie. Przez kilka sekund podsmażymy zmielony lub posiekany czosnek. Na wierzch cebuli dodać pokrojoną wątróbkę.

W tym momencie nie doprawiamy wątróbki solą ani innymi przyprawami. Odwróć kawałki i smaż drugą stronę przez około 1-2 minuty.

Dodaj liście laurowe do wątróbki, gdy tylko zmieni kolor na biały. Mieszaj wszystko przez około kolejną minutę, a następnie zdejmij z gazu. Przed jedzeniem dopraw wątróbkę według swoich preferencji. Gotowe.

Dzięki tej metodzie wątróbka jest delikatna i pyszna.

error: Treść zabezpieczona !!