Dzięki tej kiełbasie rzadziej odwiedzam sklep mięsny. Ta kiełbasa jest bez wątpienia lepsza niż jej nafaszerowane chemią odmiany. Ponieważ jest szybka i łatwa, coraz więcej moich przyjaciół prosi mnie o podzielenie się z nimi tym przepisem.
Ugotować mięso, oddzielając kości. Zalej mięso wodą. Wystudź mięso, a następnie posiekaj je w maszynce do mięsa z trzema ząbkami czosnku. Dodaj sól, pieprz i paprykę. Dobrze wymieszać. Do mięsa można dodać odrobinę bulionu drobiowego.
Mięso należy przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce przez 12 godzin. Mięso powinno być przechowywane w lodówce przez około 12 godzin. Po tym czasie zawinąć folię w nowy kawałek i posypać papryką. Następnie posmarować mięso folią spożywczą. Mięso zawinąć w folię i związać sznurkiem.
Ułóż roladę w małym naczyniu do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C. Piecz przez 1 godzinę. Piec przez 1 godzinę. Pozostaw do ostygnięcia. Ciesz się pyszną domową kiełbasą, która zachwyci Twoją rodzinę.