Kremowy „Tort marzeń” bez pieczenia. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.
Każdy z nas uwielbia szybkie i proste w przyrządzeniu ciasta, które nie wymagają pieczenia.
Jedną z takich propozycji jest „Tort Marzeń„, który posiada pyszne warstwy o wyjątkowym smaku.
Proces przygotowania jest naprawdę banalnie prosty. Potrzebne do przepisu składniki można znaleźć w każdym sklepie, dlatego na pewno nie raz będziecie sięgać po ten przepis.
Składniki:
- 2 szklanki wiśni marynowanych w zalewie
- 2 opakowania budyniu
- około 700 ml wiśniowego soku
- 1 opakowanie biszkoptów
- 1 cukier waniliowy
- 850 ml mleka
- 500 ml śmietany 30%
- 350 semoliny
- 1/2 szklanki cukru
Sposób przygotowania:
Przygotuj garnek, w którym podgrzej sok z wiśni i dodasz semolinę wraz z całymi wiśniami. Zagotuj wszystko mniej więcej 4 minuty, do momentu zgęstnienia. Następnie wylej na blachę i poczekaj aż wszystko ostygnie.
Kolejno na wiśniach połóż biszkopty i przygotuj budyń z paczki wedle instrukcji na opakowaniu. Wylej przygotowany budyń na górę ciasta, a dokładniej to na biszkopty i ponownie poczekaj do wystygnięcia.
Następnie ubij bitą śmietanę z dodatkiem cukru i wyłóż na górę ciasta. Wedle preferencji można użyć gruszki bądź dowolnie inne owoce w zamian za wiśnie.
Natomiast w przypadku braku posiadania semoliny można zastosować mąkę ziemniaczaną, która równie dobrze zetnie wiśniową masę.