Kremowy „Tort marzeń” bez pieczenia. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.

Każdy z nas uwielbia szybkie i proste w przyrządzeniu ciasta, które nie wymagają pieczenia.

Jedną z takich propozycji jest „Tort Marzeń„, który posiada pyszne warstwy o wyjątkowym smaku.

Proces przygotowania jest naprawdę banalnie prosty. Potrzebne do przepisu składniki można znaleźć w każdym sklepie, dlatego na pewno nie raz będziecie sięgać po ten przepis.

Składniki:

  • 2 szklanki wiśni marynowanych w zalewie
  • 2 opakowania budyniu
  • około 700 ml wiśniowego soku
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1 cukier waniliowy
  • 850 ml mleka
  • 500 ml śmietany 30%
  • 350 semoliny
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Przygotuj garnek, w którym podgrzej sok z wiśni i dodasz semolinę wraz z całymi wiśniami. Zagotuj wszystko mniej więcej 4 minuty, do momentu zgęstnienia. Następnie wylej na blachę i poczekaj aż wszystko ostygnie.

Kolejno na wiśniach połóż biszkopty i przygotuj budyń z paczki wedle instrukcji na opakowaniu. Wylej przygotowany budyń na górę ciasta, a dokładniej to na biszkopty i ponownie poczekaj do wystygnięcia.

Następnie ubij bitą śmietanę z dodatkiem cukru i wyłóż na górę ciasta. Wedle preferencji można użyć gruszki bądź dowolnie inne owoce w zamian za wiśnie.

Natomiast w przypadku braku posiadania semoliny można zastosować mąkę ziemniaczaną, która równie dobrze zetnie wiśniową masę.

„Tort Marzeń” na pewno w każde odmianie będzie smakował przepysznie.

error: Treść zabezpieczona !!