Pijana zakonnica – przepis na każdą okazję. Obłędne w smaku. Zagości w Twoim domu na dłużej
1 154
dwie łyżki kakao
szklanka wody
pół kostki margaryny lub masła
ok. 100/200 ml. wódki
szklanka cukru
Rozpuść składniki w kąpieli wodnej: wlej do garnka pół szklanki wody i gotuj ją na wolnym ogniu.
W tym czasie przygotuj margarynę, wodę, kakao i cukier i umieść je w metalowej miseczce, którą następnie włóż do garnka.
Mieszaj składniki, aż uzyskasz jednolitą masę. Na końcu dolej wódkę i odstaw do przestygnięcia. Przestygnięty krem wylej na biszkopt tak, by jednolicie pokrył całe ciasto.
Składniki na wierzch ciasta:
3/4 litra śmietanki kremówki ( trzy opakowania)
fix do śmietany
czubata łyżka cukru pudru
dwie princessy kokosowe
Ubij śmietanę z fixem i dodawaj stopniowo cukier. na wierzch ciasta wyłóż równomiernie masę.
Zetrzyj batoniki i posyp górę. Gotowe ciasto odstaw do lodówki na 2-3 godziny do zastygnięcia.
Koniecznie podziel się tym przepisem ze znajomymi! Smacznego!