Pijana zakonnica – przepis na każdą okazję. Obłędne w smaku. Zagości w Twoim domu na dłużej

  • dwie łyżki kakao
  • szklanka wody
  • pół kostki margaryny lub masła
  • ok. 100/200 ml. wódki
  • szklanka cukru

Rozpuść składniki w kąpieli wodnej: wlej do garnka pół szklanki wody i gotuj ją na wolnym ogniu.
W tym czasie przygotuj margarynę, wodę, kakao i cukier i umieść je w metalowej miseczce, którą następnie włóż do garnka.

Mieszaj składniki, aż uzyskasz jednolitą masę. Na końcu dolej wódkę i odstaw do przestygnięcia. Przestygnięty krem wylej na biszkopt tak, by jednolicie pokrył całe ciasto.

Składniki na wierzch ciasta:

  • 3/4 litra śmietanki kremówki ( trzy opakowania)
  • fix do śmietany
  • czubata łyżka cukru pudru
  • dwie princessy kokosowe

Ubij śmietanę z fixem i dodawaj stopniowo cukier. na wierzch ciasta wyłóż równomiernie masę.
Zetrzyj batoniki i posyp górę. Gotowe ciasto odstaw do lodówki na 2-3 godziny do zastygnięcia.

Koniecznie podziel się tym przepisem ze znajomymi! Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!