
Umieść żeberka w garnku i zalej je wodą, aby przykryła mięso. Włącz kuchenkę i doprowadź do wrzenia. Następnie odlej wodę i dokładnie umyj żeberka i garnek.
Ponownie włóż żebra do garnka, zalej wodą (2,5 litra) i zagotuj. Gotuj mięso na średnim ogniu przez 40 minut.
Obierz ziemniaki i pokrój w małą kostkę. Zetrzyj obraną marchewkę. Obierz cebulę i pokrój na małe kawałki. Pokrój ser w bardzo małą kostkę.
Wlej olej roślinny na patelnię, włóż cebulę i podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj marchewki, wymieszaj i smaż wszystko razem przez kolejne 2 minuty.
Wyciągnij żeberka z garnka, ostudź i oddziel mięso od kości. A następnie pokrój je na małe kawałki. Do gotującego się bulionu włóż ziemniaki i umyty ryż. Gotuj razem przez 15 minut.
Po wyznaczonym czasie dodaj do zupy mięso i zielony groszek, zagotuj.
Następnie dodaj ser i gotuj zupę na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku, warzywa i liści laurowych. A także dodaj posiekane zioła. Wszystko wymieszaj, zagotuj i zdejmij z ognia. Pozostaw zupę pod zamkniętą pokrywką na 5 minut, a następnie podawaj! Smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.