Zupa dietetyczna bez ziemniaków „Odporność plus” – Schudłam 2 kg w tydzień i waga dalej leci w dół
24
Składniki:
300 g filetu z kurczaka
300 g brokułów
1 korzeń selera
1 marchewka
1 cebula
1 łyżka startego korzenia imbiru
2 łyżki oleju roślinnego
świeże zioła
sól (do smaku)
Przygotowanie:
Do garnka wlej 1,5-2 litry wody i posól ją. Pokrój filet i gotuj w przygotowanej wodzie. Umyj i pokrój cebulę i seler. Zetrzyj marchew. Dodaj warzywa do garnka.
Całość gotuj przez 5-10 minut. Po tym czasie seler powinien być miękki. Wtedy dodaj olej roślinny.
Gdy zupa się zagotuje, dodaj imbir i zioła. Zestaw garnek z ognia i odczekaj 10 minut. Zupa jest gotowa do spożycia. Smacznego i powodzenia!