Zdrowa i pyszna roladka marchewkowa dla Pań chcących zgubić kilka kg. Jem i chudnę
700
Składniki na ciasto:
750 g marchwi,
1,5 łyżki masła,
5 sztuk jajek,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka soku z cytryny,
sól i przyprawy do smaku,
opcjonalnie – 1 łyżka cukru, o ile całość jest przygotowywana na słodko.
Składniki na słodkie nadzienie:
200 g miękkiego twarogu,
2 łyżki cukru,
2 łyżki rodzynek,
szczypta waniliny.
Składniki na słone nadzienie:
200 g miękkiego twarogu (zamiennie serek śmietankowy),
3 ząbki czosnku,
1 pęczek koperku lub innych, ulubionych ziół,
sól do smaku.
Przygotowanie ciasta: obrane marchewki należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość należy na patelni na maśle pod przykrywką. Czas smażeni to około pięć minut. Po tym czasie marchewkę należy odstawić z ognia do ostygnięcia.