Zdrowa i pyszna roladka marchewkowa dla Pań chcących zgubić kilka kg. Jem i chudnę

W tym czasie należy oddzielić żółtka i białka od jajek w osobnych miskach. Do żółtek należy dodać kurkumę, sól i pozostałe przyprawy do smaku. Do tej masy należy dodać ostygnięte marchewki. Białka z cytryną i szczyptą soli należy ubić na sztywno. Pianę z białek należy dodać do ciasta i wymieszać delikatnie szpatułką. Całość powinna być puszysta i bardzo lekka.

Do upieczenia ciasta należy przygotować blachę wysmarowaną masłem i wyłożona pergaminem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto należy wylać na blachę, ale nie można przekroczyć 0,5 cm grubości. Blachę z ciastem wkładamy na 18 do 20 minut do nagrzanego piekarnika.

Przygotowanie nadzienia. Słodkie nadzienie: rodzynki należy zalać wrzącą wodą  i odstawić na 20 minut. Po upłynięciu tego czasu pozostałą wodę się wylewa i przy pomocy papierowego ręcznika usuwa się jej nadmiar z rodzynek. Twaróg (serek śmietankowy) miesza się z cukrem, rodzynkami i wanilią. Słone nadzienie: ser, zioła, posiekany czosnek i sól należy wymieszać w jednej misce.

Upieczone ciasto należy wyjąć z piekarnika i umieścić na folii spożywczej. Górę należy obrócić pergaminem, po czym należy go bardzo delikatnie usunąć.

Masę twarogową należy umieścić na cieście i delikatnie rozprowadzić. Należy pamiętać o równomiernym rozprowadzeniu całego nadzienia. Całość należy zwinąć przy pomocy w folii w jeden rulon. Tak przygotowaną roladkę należy umieścić w lodówce na 20 minut.

Roladkę można podawać do obiadu razem z ziemniakami w formie słonej. Można ją również podawać razem z bułką. Będzie to świetny dodatek do kanapki w formie słodkiej i w formie słonej. Roladka marchewkowa w formie słodkiej może być także fantastyczną propozycją zdrowego deseru.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!