Zdrowa i pyszna roladka marchewkowa dla Pań chcących zgubić kilka kg. Jem i chudnę

Składniki na ciasto:

  • 750 g marchwi,
  • 1,5 łyżki masła,
  • 5 sztuk jajek,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • sól i przyprawy do smaku,
  • opcjonalnie – 1 łyżka cukru, o ile całość jest przygotowywana na słodko.

Składniki na słodkie nadzienie:

  • 200 g miękkiego twarogu,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • szczypta waniliny.

Składniki na słone nadzienie:

  • 200 g miękkiego twarogu (zamiennie serek śmietankowy),
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 pęczek koperku lub innych, ulubionych ziół,
  • sól do smaku.

Przygotowanie ciasta: obrane marchewki należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość należy na patelni na maśle pod przykrywką. Czas smażeni to około pięć minut. Po tym czasie marchewkę należy odstawić z ognia do ostygnięcia.

error: Treść zabezpieczona !!