W sobotni wieczór robię to ciasto na cały tydzień – Dzięki temu przepisowi będziesz mieć świeże bułki co dzień, bez wychodzenia z domu.

Nie każda z gospodyni domowych ma czas lub chęci codziennie ugniatać ciasto.

Dziś pokażemy, w jaki sposób zaoszczędzić mnóstwo czasu, a jednocześnie cieszyć się świeżutkimi, pachnącymi, jeszcze parującymi wypiekami od poniedziałku do niedzieli, bez bałaganu czy niepotrzebnego stresu.

Ciasto według naszego przepisu można bez problemu przechowywać w lodówce, co wcale nie odejmuje mu walorów i smaku. Z niego zawsze uda się przyrządzić wspaniałe chleby, bułki i wiele więcej.

Do przygotowania ciasta na wypieki potrzeba:

  • 650 gramów mąki;
  • 250 mililitrów mleka;
  • 200 gramów masła;
  • 100 gramów cukru;
  • 2 jajka;
  • 11 gramów suchych drożdży lub 33 gramy drożdży świeżych;
  • 1 łyżeczkę soli;

Sposób przygotowania – krok po kroku:

error: Treść zabezpieczona !!