Fantastyczny pomysł na proste ciasto – Czekolada, delikatny krem i orzechy to patent na zachwyt każdego miłośnika słodkości.

Szukasz przepisu na deser, który pokocha Twoja rodzina i przyjaciele?

Oto przepis na ciasto, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom! A to wszystko dzięki orzechom, czekoladzie i pysznemu kremowi połączonym puszystymi biszkoptami!

Składniki na foremkę o wymiarach ok. 22 x 28 cm:

  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 150 ml mleka

Krem:

  • 5 żółtek jaj
  • 300 g masła
  • 200 g cukru
  • Krem budyniowy:
  • 40 g budyniu waniliowego
  • 10 g cukru waniliowego
  • 75 g cukru
  • 400 ml mleka

Warstwa biszkoptowa:

  • 5 białek z jaj
  • 75 g mąki
  • 160 g cukru
  • 250 g orzechów włoskich

Polewa czekoladowa:

  • 40 g masła
  • 30 ml mleka
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g płatków migdałowych

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!