Na początku drożdże mieszamy z mlekiem u cukrem i odstawiamy na około 15 minut. W międzyczasie ścieramy i solimy jedną cukinię i zostawiamy ją na chwilę by oddała wodę. Następnie odciskamy i odlewamy sok. W misce mieszamy pozostałe składniki na ciasto z drożdżami oraz cukinią.
Mieszaninę wyrabiamy przez chwilę i odkładamy na bok, przykryte ściereczką. W kolejnym kroku możemy przystąpić do przygotowania farszu. Drugą cukinię ścieramy na tarce, solimy i tak samo jak w poprzednim przypadku odstawiamy na chwilę i następnie odciskamy. Cebulę podsmażamy na oleju.
Kiedy cebula już się przyrumieni zmniejszamy ogień i dodajemy do niej cukinię, sól i masło. Mieszamy, chwilę podgrzewamy i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie wracamy do przygotowania ciasta, które rozwałkujemy na posypanej mąką desce i posypujemy 1/3 farszu, zwijamy w kulkę i rozwałkowujemy.
Całą procedurę należy powtórzyć minimum trzy razy. Pomiędzy każdym rozwałkowaniem warto odstawić ciasto na chwilę, pozwalając mu odpocząć. Na koniec rozwałkowujemy ciasto na grubość 1,5cm i za pomocą szklanki wycinamy okrągłe placuszki. Nacieramy je żółtkiem i pieczemy około 25 minut w 200 stopniach.