Te desery w 15 minut mogę robić nawet codziennie – bez pieczenia, pysznie smakują, goście zachwalają.

Tiramisu jest tak bardzo włoskie, jak pizza. Deser ten, podany z pyszną, aromatyczną kawą, zamieni popołudnie ze znajomymi w coś zupełnie wyjątkowego.

Wystarczy kilka składników i kilkanaście minut i możesz zabłysnąć jako mistrz włoskich deserów.

Składniki:

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 łyżek słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej +75 ml wrzątku
  • 3 łyżki likieru amaretto lub kawowego
  • kakao lub starta czekolada do dekoracji

Przygotowanie: 

Rozpuść kawę we wrzątku, wymieszaj z likierem. W kawie zamocz biszkopty i ułóż je na dnie pucharków. Ubij serek z mlekiem skondensowanym i wyłóż na biszkopty.

Wierzch deseru posyp kakao lub startą gorzką czekoladą. Tym pysznościom naprawdę nie sposób się oprzeć!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!