Domowa Nutella, zdrowsza i smaczniejsza od sklepowej. Banalny przepis, zasmakuje każdemu bez wyjątku.

Nutella to chyba najbardziej znany na całym świecie krem czekoladowy, którym zachwycają się zarówno mali jak i duzi czekoladoholicy.

Pasta uzależnia do tego stopnia, że można ją wyjadać bezpośrednio łyżeczką ze słoiczka i nie wiadomo, kiedy ulubiony smakołyk się kończy.

Niestety eksperci przeprowadzili badania, których wyniki wykazały, że w składzie Nutelli można znaleźć glicydol – jest to substancja, która może wywołać nowotwór. Dlatego spożywanie przysmaku nawet w niewielkich ilościach może odbić się na naszym zdrowiu.

Jest jednak sposób na to,by nadal cieszyć się smakiem czekoladowego kremu bez narażania się. Receptura na Nutellę nie jest tak skomplikowana, dzięki czemu można zrobić ją samodzielnie.

Składniki:

  • mleko – 1 szklanka
  • mąka – 1,5 łyżki
  • cukier – 2 łyżki
  • kakao – 2 łyżki
  • masło – 1 łyżka
  • orzechy laskowe lub włoskie – 100 gram

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!