Przepis na oryginalną włoską babkę – Bez wątpliwości będzie najsmaczniejsza.

Jak przygotować prawdziwą włoską babkę w domowym zaciszu? W kilku prostych krokach. To naprawdę nie jest trudne, a efekt zadowoli wszystkich smakoszy bab.

W zależności od własnych upodobań można zmodyfikować rodzaj dodatków do włoskiej babki. Panettone to doskonały pomysł na słodkości na świąteczny stół, jak również deser na codzień. Jest idealna do kawy i herbaty. W dodatku pięknie wyrośnięta włoska babka z dodatkiem bakalii smakuje chyba każdemu.

Składniki:

  • Masło – 180 g
  • Mąka – 850 g
  • Cukier – 50 g do ciasta + 1 łyżka
  • Jajka – 2 szt.
  • Żółtka – 4 szt.
  • Drożdże – 25 g
  • Pół szklanki wody
  • Rodzynki – 150 g
  • Orzechy – 100 g
  • Kandyzowane Owoce – 100 g
  • Starta skórka ze średniej cytryny
  • Sól – 1,5 łyżeczki

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!