Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Bardzo smaczne danie, koniecznie zapisz ten przepis. Znikają ze stołu w kilka chwil

Znowu niedziela! Spodziewasz się gości i nie chcesz po raz kolejny podawać im rosołu oraz schabowych z ziemniakami i surówką? Nie musi tak być, bo właśnie czytasz przepis na gniazda mięsne, robi się je szybko i łatwo. Twoja rodzina i znajomi będą zachwyceni!

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • łyżeczka papryki
  • łyżeczka tymianku
  • 4 ziemniaki
  • 40 gramów masła
  • 50 mililitrów mleka
  • 50 gramów twarogu
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • 30 gramów sera cheddar
  • koperek do smaku
  • 2,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego (mielonego).

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!