Szybki sprawdzony przepis na nalewkę z imbiru na ból głowy oraz bóle stawów. Polecam

SKŁADNIKI

  • Sok z jednej cytryny.
  • 600 ml Brandy.
  • 2 łyżki stołowe miodu.
  • 300 g. imbiru.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Po pierwsze: imbir obierz, pokrój w plasterki, a następnie zalej w słoiku Brandy. W takim stanie, przechowuj w ciemnym pomieszczeniu, raz na jakiś czas mieszając naczyniem przez 14 dni. Po upływie dwóch tygodni przecedź powstały płyn, dodając sok z cytryny oraz miód. Nalewka imbirowa jest już gotowa!

WAŻNE: Przygotowaną nalewkę przechowuj w lodówce.

Pij 3 razy dziennie, po jednej łyżeczce, przed głównym posiłkiem. Jeżeli odczuwasz np. ból głowy, czy też dokuczają Ci stawy, możesz wtedy doraźnie zastosować nalewkę imbirową (nie dłużej niż tydzień). Jeżeli jednak bol nadal będzie doskwierał, powinno udać się do lekarza.

Rozgrzewająca herbata imbirowa, idealna na przeziębienie!

Poniżej chcemy Państwu zaprezentować, jeszcze jedno zastosowanie imbiru, które skutecznie pomoże w leczeniu przeziębienia.

SKŁADNIKI:

  • Około 5 cm imbiru
  • 2 szklanki wody
  • Jako dodatek miód bądź cytryna

Przygotowanie:

Imbir obierz, pokrój w plastry i wrzuć do gotującej się wody. Na ogniu pozostaw na około półgodziny. Po upływie wyznaczonego czasu napar do picia, jest już gotowy. Jednak w celu polepszenia jego smaku i właściwości, polecamy dodać łyżkę miodu, bądź (lub) soku z cytryny.

Pamiętaj! Miód i cytrynę dodajemy do chłodnego naparu!. Życzymy smacznego!!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!