Pyszne leniwe pierogi twarogowe bez mąki. Raz dwa i gotowe. Czyste ręce i stół, bez brudzenia
207
Trudno wyobrazić sobie kogoś kto nie przepadałby za smakiem pierogów. Jest to danie, które wielu z nas kojarzy się z dzieciństwem i niedzielnymi wizytami u babci. Za ich popularność odpowiadają zapewne smaczne, pulchniutkie ciasto i nadzienie, które może być dowolne, w zależności od upodobań danego podniebienia.
Niestety przez wzgląd na długotrwały proces przyrządzania, często decydujemy się na zakup gotowych już pierogów, rezygnując z tych własnej roboty. Doskonałą alternatywą mogą być jednak pierogi leniwe z kaszy manny. Ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.
Na początek trzeba przygotować niezbędne składniki:
sześć łyżeczek kaszy manny
25 gram masła
1-2 jaja
500 gram twarogu
10 gram cukru waniliowego
można dodać odrobinę cukru
Zaczynamy od umieszczenia twarogu w głębokim naczyniu, a następnie dodajemy do niego jajka, kaszę mannę, cukier waniliowy i cukier.