Zdrowie Miękka i soczysta rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała je moja babcia, kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują Last updated paź 21, 2022 35 Najlepiej przygotuj mięso wieczorem, dnia wcześniejszego. Wymieszaj mięso mielone z odrobiną mleka (około 100 ml), przyprawami, czarnym pieprzem i czosnkiem 2-3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstaw do lodówki. Możesz delikatnie posolić mięso. Następnego dnia podziel mięso na dwie części. Uformuj mięso w dwa płaskie prostokątne placki, posmaruj je musztardą i posyp tartym serem. Delikatnie zwiń je w rolady. Teraz połóż obie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skoryguj według potrzeby ich kształt. Teraz wierzch posmaruj obficie kwaśną śmietaną. Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Smacznego!