Miękka i soczysta rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała je moja babcia, kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują

Najlepiej przygotuj mięso wieczorem, dnia wcześniejszego. Wymieszaj mięso mielone z odrobiną mleka (około 100 ml), przyprawami, czarnym pieprzem i czosnkiem 2-3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstaw do lodówki. Możesz delikatnie posolić mięso.

Następnego dnia podziel mięso na dwie części. Uformuj mięso w dwa płaskie prostokątne placki, posmaruj je musztardą i posyp tartym serem.

Delikatnie zwiń je w rolady.

Teraz połóż obie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skoryguj według potrzeby ich kształt.

Teraz wierzch posmaruj obficie kwaśną śmietaną.

Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!