Rurki z kremem to pyszna i słodka przekąską, której wcale nie trzeba kupować – Przygotuj je w jeszcze lepszy sposób.

Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta z mąki oraz tłuszczu i kwaśnej śmietany. Z połączenia tych elementów składników wyrabiamy gładkie ciasto, które zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Bierzemy rurki i nawlekamy na nie ciasto pokrojone w paski o grubości około 2 milimetrów. Tak przygotowane rurki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy je w piekarniku przez około 12-15 minut aż do czasu aż ciasto będzie złociste. Po tym czasie wyciągamy i czekamy, aż ciasto ostygnie. W tym momencie bardzo delikatnie wyjmujemy ciasto z rurek, ale trzeba uważać, ponieważ ciasto będzie kruche.

Następnie bierzemy 120 gramów cukru pudru i ubijamy na sztywną pianę. Następnie bierzemy 240 gramów z cukru kaszy z wodą (ilość wody powinna być minimalna tyle, żeby zanurzyć cukier) do temperatury około 120 stopni.

error: Treść zabezpieczona !!