Kilka sposobów na pyszną, delikatną rybę – uwielbiam w ten sposób przygotowaną. Zdradzam pewien sekret

Przygotowywanie ryby dla wielu osób może stać się pospolite i rutynowe, a przyrządzone dania nudne i przewidywalne. Wśród najbardziej popularnych sposobów tworzenia przysmaku rybnego jest smażenie produktu na patelni.

Czy tak przygotowana potrawa może czymś jeszcze zaskoczyć? A może chcesz zachwycić swoich gości i bliskich podjąć im wyjątkowo przyrządzony posiłek? Oto kilka sposobów na niesamowita, soczystą i oryginalną rybę w cieście. 

Potrawy z ryba w roli głównej

Ryba to produkt, który można przygotować na wiele sposobów. Jednakże warto poświęcić trochę czasu i siły by stworzyć niebanalną potrawę. Z tymi przepisami uda Ci się zaskoczyć bliskich i gości, jak również zatopić się w pysznym i wyjątkowym aromacie lekkich i soczystych dań. Oto kilka przepisów, których głównym czynnikiem jest ciasto otaczające rybę:

RYBA W CHUDYM, BEZJAJECZNYM CIEŚCIE – do wykonania tego dania należy przygotować podstawowe składniki znajdujące się w każdej kuchni. Bazą potrawy jest ryba oraz elementy do stworzenia unikalnego, zdrowego i lekkiego ciasta.

W skład otoczki wchodzą: szklanka mąki, 70 ml wody, pół łyżeczki sody oczyszczonej oraz przyprawy – zioła, gałka muszkatołowa, sól. Wszystkie suche składniki należy dokładnie ze sobą wyniszczać dolewając kolejno i stopniowo do mieszanki wodę.

Gdy masa stanie się jednolita obtoczyć kawałki ryby w utworzonym cieście. Pozostało jedynie smażenie.

RYBKA W PIWNYM CIEŚCIE  w tym przepisie należy oddzielić 3 żółtka od białek umieszczając je w osobnych miseczkach. Kolejno wymieszać żółtka z 200ml piwa, 200 mąki i szczypta soli.

error: Treść zabezpieczona !!