Prosty i szybki przepis na soczystą pieczeń z polędwicy wieprzowej: Z tymi aromatycznymi dodatkami smakuje obłędnie

Prosty i szybki przepis na soczystą pieczeń z polędwicy wieprzowej z nutą kiszonej kapusty. Prosto i szybko zaskoczysz nawet najbardziej krytycznego gościa, nawet jeżeli gotowanie to nie Twój żywioł.

Lista zakupów:

  • schab ( 1 kg),
  • boczek ( 200 g w kawałku, albo w plastrach)
  • sól (łyżka stołowa),
  • mielony czarny pieprz (łyżeczka od herbaty),
  • majeranek (łyżeczka herbaciana),
  • czosnek (2 ząbki),
  • cebula (jedna duża cebula),
  • kapusta kiszona (400g)*

* możesz kapustę stosować wymiennie z ogórkami kiszonymi lub wymieszać

Naczynia i sprzęty potrzebne do gotowania:

  • ostry nóż,
  • deska do krojenia,
  • praska do czosnku,
  • miseczka,
  • łyżeczka od herbaty,
  • naczynie żaroodporne (bez przykrywki),
  • piekarnik

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!