Szarlotka z twarogiem to pyszny deser.

Masło umieścić w dużej misce. Za pomocą miksera kremować je do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masła wmieszać proszek do pieczenia i sól. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę.

Upewnij się, że ciasto jest dobrze wyrobione. Uformuj z niego kulę i owiń folią cling. Ciasto powinno być przechowywane w lodówce przez co najmniej godzinę.

Gdy wyschnie, można je wyjąć i podzielić na dwie równe części. Jedną porcję ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto obficie posypać krochmalem.

Jabłka obrać, umyć, a następnie zetrzeć na tarce za pomocą dużej tarki. Aby nie czerniały, można je lekko skropić sokiem z cytryny. Jabłka posypać cynamonem i cukrem waniliowym. W misce połączyć śmietanę, jajka, cukier i śmietankę.

error: Treść zabezpieczona !!