Odchudzające, pyszne sałatki z buraków, które możesz jeść nawet po 21.00 – Jedz i chudnij
95
Składniki:
1 ugotowany burak
2 ząbki czosnku
2 suszone śliwki
100 g orzechów włoskich
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowanego buraka zetrzyj na tarce. Śliwki mocz w wodzie przez pół godziny, następnie pokój w plasterki i dodaj do buraków. Orzeszki zmiażdż, a następnie połącz z resztą składników. Dopraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i jogurtem. Całość przemieszaj. Smacznego!
Sałatka ryżowa z burakiem
Składniki:
woreczek gotowanego ryżu
1 gotowana marchew
1 gotowany burak
kukurydza w puszce
oliwa z oliwek
oliwki
sos sojowy
ocet jabłkowy
ulubione zioła
sól, pieprz
Do ryżu wsyp ok 100 g kukurydzy z puszki. Do tego zetrzyj marchew oraz buraka.
Łyżeczkę sosu sojowego połącz z oliwą z oliwek (1 łyżka) i octem jabłkowym (1/2 łyżeczki). Polej tym warzywa, na wierz wsyp 8-10 oliwek. Dopraw według uznania i zamieszaj.