Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Bardzo smaczne danie, koniecznie zapisz ten przepis. Znikają ze stołu w kilka chwil

Ziemniaki gotuj oddzielnie w słonej wodzie. Następnie, po schłodzeniu obierz je i dodaj masło, wlej mleko, łyżeczkę soli oraz gałkę muszkatołową i zrób z tego puree. A teraz dodaj twarogu i wszystko dobrze zamieszaj.

Do koncentratu pomidorowego wlej wody oraz 0,5 łyżeczki soli. Tak powstałym sosem polej gniazda, aby zakryły spód formy. Tłuczone ziemniaki umieść w szprycy cukierniczej i mięso nadziej.

Następnie dodaj ser cheddar i wstaw je do piekarnika nagrzanym do 200 stopni na czas 25 minut. Do smaku możesz dodać koper, jeśli lubisz. Pamiętaj, żeby podzielić się tym przepisem z innymi. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!