Pyszny chrupiący kurczak dzięki specjalnej marynacie – Zdradzamy sekret szefów kuchni.

Przy tym przepisie potrzebować będziesz:

  • 4 zmielone ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego, wytrawnego wina
  • sos tabasco
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy
  • zioła prowansalskie
  • pół łyżeczki soli

Ze wszystkich podanych składników przygotuj mieszankę i natrzyj nią dokładnie tuszki z kurczaka. Następnie podsmaż kurczaka z obu stron. Wystarczy 5 minut smażenia na patelni.

Tak przygotowane mięso piecz w temperaturze 180 stopni w piekarniku, aż będzie gotowy. Smak kurczaka zaskoczy każdego. Kurczak będzie po prostu pyszny.

Kurczak o indyjskim smaku

error: Treść zabezpieczona !!