Kilka sposobów na pyszną, delikatną rybę – uwielbiam w ten sposób przygotowaną. Zdradzam pewien sekret

SEROWE CIASTO DO RYBY – przepis ten zachwyci niejednego smakosza. Jego głównym elementem jest ubijanie jajek (4szt.) z majonezem (3 łyżkami) i pomieszanie masy ze startym na grubych oczkach serem, mąką oraz przyprawami. Smażenie powinno być szybkie, a do prawidłowego wykonania potrzeba bardzo dobrze rozgrzanego oleju.

RYBA W CIEŚCIE BIAŁKOWYM – Do stworzenia tego przepisu należy przygotować 3 łyżki mąki, 4 białka jaj kurzych, łyżeczkę wody i przyprawy według uznania. Ciasto należy wytworzyć ubijając białka z solą, kolejno dołączając pozostałe elementy przepisu.

Konsystencja masy powinna być gładka i wodnista. Jest to najbardziej delikatne danie z wykorzystaniem ryby i otaczającego ja ciasta.

error: Treść zabezpieczona !!