Jest mniej kaloryczna od wersji z jajkiem. Przygotuj 2-3 średnie marchewki oraz 1/4 główki białej kapusty. Marchew zetrzyj na tarce, kapustę drobno posiekaj.
Dodaj cebulę do smaku, sól i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Całość wymieszaj z łyżką nierafinowanego oleju. Smacznego!
Potrzebujesz:
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. To samo zrób z marchewką oraz jajkami. Drobno posiekaj czosnek. Przygotuj cebulę. Posiekaj ją w małą kostkę, a następnie przelej gorącą wodą. Namocz cebulę na 3 minuty w zimnej wodzie i przecedź.
Dzięki temu warzywo nie będzie gorzkie. Sałatkę powinno się układać warstwami: cebula, jabłko, jajko, marchewka z czosnkiem, a na koniec starty ser. Polej surówkę jogurtem i włóż do lodówki na minimum półtorej godziny.